Известие

Collapse
No announcement yet.

Проект 147 Soft Ride

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проект 147 Soft Ride

Здравейте,

Споделям идеята си за преминаване от спортни на нормални пружини. Всички добре знаете в каква страна живеем и по какви пътища караме. Колата си я купих през 2008 със спортните пружини. Беше ниска, но това беше малкото неудобство. По-голямото беше, че всеки легнал полицай, дупка, неравност, камъче на асфалта или каквото и да било се усещаха адски некомфортно. Така се стигна до деня, в които реших, че дните на спортния Алфонсо са преброени. Радо от Поморие сподели, че търси спортни пружини за неговата колица, аз пък исках нормални и така в една слънчева сряда всичко се случи...

Click image for larger version

Name:	DSC01143.jpg
Views:	1
Size:	94.3 Килобайта
ID:	2371023 Click image for larger version

Name:	predi1.jpg
Size:	97.5 Килобайта
ID:	2371024 Click image for larger version

Name:	predi2.jpg
Size:	96.5 Килобайта
ID:	2371025 Click image for larger version

Name:	predi4.jpg
Size:	97.8 Килобайта
ID:	2371026

Name:	predi5.jpg
Size:	96.1 Килобайта
ID:	2371027 Click image for larger version

Name:	sega1.jpg
Size:	99.1 Килобайта
ID:	2371028 Click image for larger version

Name:	sega.jpg
Size:	93.8 Килобайта
ID:	2371029 Click image for larger version

Name:	sega3.jpg
Size:	95.5 Килобайта
ID:	2371030

Name:	sega5.jpg
Size:	97.1 Килобайта
ID:	2371031

След няколко дни шофиране в градски и извънградски условия мога да кажа следното:

Спортното окачване въобще не ми липсва! Колата вози адски добре, дори незнам защо хората казват че италианките возят твърдо. Вече се наслаждавам на спокойно шофиране ежедневно. Колата дори с 4 човека и багаж вози страхотно, не "кляка", което преди беше равно на прокъсване на кората на калника и дразнещ звук
    Разбира се спортните пружини имат и плюсове (които няма да ми липсват):
    Визия на колата; Разликата в стабилността на автомобила е огромна, но се усеща само в поклащането на каросерията при спиране и в завои (няма да преобърнете автомобила дори и да карате със 180км/ч); усещането, че седиш на пътя

Дано тази тема е полезна за всичко, които се чудят дали да слагат или да не слагат спортни пружини
    Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Дигиталния, дигиталния, що си сложи тия тояжки.....

Иначе ниската кола в БГ е риск голям, имах сериозен нанос от чакъл набит в картера на черната след Елена, а дори не съм усетил да съм задирал.......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Със същата кола (и джанти) съм и аз много се чудих дали да го сменям спортното. Но единствено не ми хареса това, че се дига доста колата, също така и че няма да е толкова стабилна колкото съм свикнал да е. Имаше нолкоко ситуации в които най-вероятно е щяло да се търкалям по улиците (заради избягване на животни по пътищата), ако не е било спортното окачване. Верно е, че си е утрепия по нашите пътища с това спортно окачване, но все още ще си я карам с него. По нататъка може и аз да направя тази операция Иначе евала за снимките от преди и сега, поне ще знам как ще изглежда точно моята кола с такива пружини

Comment

Много е била свалена с тези пружини. При мене не е чак толкова... но все пак си купих едни стандартни за всеки случай. Ма взех да се замислям нещо и още не съм ги сложил.
        И аяз благодаря за снимките
        Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Дигиталния, дигиталния, що си сложи тия тояжки.....
          Ники да не ме бъркаш нещо с колегата?

Аз пък съм много доволен от спортните пружини и возията с тях...Смея да твърдя, че карам една от най-твърдо возещите 147-ци във форума -> Кони Спорт, Спортни пружини, Полиуретанови тампони навсякъде по окачването, 17-ки джанти

Единствения проблем са ми трамвайните релси, които са надигнати с по 5см над асфалта и вълнообразните павирани улици. Всичко друго се търпи
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз съм със сходен проблем като на дигитал-а, но това не ми пречи, мн е стабилна така, усещам пътя по-добре и пазя колата повече. И визията и е страхотна...ама има и друго при мен още съм млад и глупав и ме радват други неща.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Аз съм със сходен проблем като на дигитал-а, но това не ми пречи, мн е стабилна така, усещам пътя по-добре и пазя колата повече. И визията и е страхотна...ама има и друго при мен още съм млад и глупав и ме радват други неща.
              Ще поостарееш, ще смениш някое и друго окачване по няколко пъти, пък ще ти дойде акъла в главата
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                Eеее, то и аз не съм много стар!? Но в един момент просто писва! То няма 100 метра улица в страната, която да минеш нормално! Преди всяка сутрин пътувайки за работа бях като черна станция, само псувни. Сега просто се наслаждавам на поклащането. А и една от причините е, че жена ми е бременна, ще имаме бебе и не мога да си позволя да ги друсам постоянно. Всеки си избира, нямам против спортното окачване, но не и в тази страна!

А иначе колата наистина е мого вдигната. В първия момент бях шокиран от височината. Но бързо свикнах. А и има решение за сваляне с 2-3см с рязане на пружините, което за момента не смятам да предприемам
                Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

Смея да твърдя, че в Русе е най-добрата инфтаструктура, който е идвал е видял за какво става въпрос. Мн ми харесва найситна така, е вярно всичко рефлектира върху ходова част, вече веднъж я смених (сложих полиуретан от ферарист) и засега вече над 4 месеца съм повече от доволен.
                  Не смятам да развалям окачването, просто мн ми харесва така!
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колеги , я кажете по какво да позная с какво окачване е ?
                    Мойта се е вкоравила кат мен , гат бях млад
                    Ето и рисунки на пружините и стойката на таратайката.
                    ПП: Гумите са 215х40х17
                    Attached Files
                    Last edited by dobromirski; d.m.y г., 22:51.

Comment

Един колега има такива бели май доколкото виждам - Айбахче май, но може и да греша.....искаше да ги разкара.......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Туй значи ли , че не са оригиналните и окачването е по-твърдо от нормалното ?
                        Амортисьорите по какво да ги позная дали са сменяни и те ? Не видех да пише нищо по тях

Comment

Това са пружини Novitec 40/30. Не са оригинални и са по-твърди и по-ниски от стандартните.

На оригиналните амортисьори си има логото на фиат.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Мами....та му . Ако знаех по-рано щях да си купя едни пружини от някъде, и нямаше да сложа тез мъркучи на каплите

Comment

А така, днеска мина и го питах, новитек били.....

Comment

Working...
                              X